Miksi Onnellisuus- ja hyvinvointivalmennus, osa 1: Irti oravanpyörästä

13.02.2020

Harmillisen usein pysähdymme vasta sitten, kun se on pakollista eikä muuta vaihtoehtoa enää ole.

Media luo kertomuksillaan kuvaa siitä, että irtautuminen oravanpyörästä tapahtuu radikaaleja muutoksia tekemällä kuten irtisanoutumalla työstä, muuttamalla maalle tai ryhtymällä joogiksi Balille. Tämän kaltaiset tarinat saavat herkästi uskomaan, että oravanpyörästä voivat päästää irti ainoastaan he, joilla on riittävästi rahaa säästössä tai riittäviä säännöllisiä palkkatyön ulkopuolisia tulovirtoja. Tai että se olisi vain sinkkujen ja lapsettomien mahdollisuus.

Totuus on kuitenkin, että suuretkaan yhtäkkiset muutokset eivät päästä sinua vapaaksi oravanpyörästä, mikäli se, mitä ajattelet ja miten toimit päivittäin ei muutu. Oravanpyörästä irti päästäminen onkin ennen kaikkea myös näkymättömästä häkistä luopuminen, jonka lukkojen taakse olet ajatuksissasi itsesi vanginnut. Suurin muutos tapahtuu ajattelutavassa ja suhtautumisessa elämääsi liittyviin asioihin. Minun tehtäväni on auttaa ja tukea sinua tässä muutoksessa muun muassa arvotyöskentelyn ja tietoisuustaitomenetelmien keinoin.

Käytännössä valmennus kanssani sisältää henkilökohtaisia tapaamisia kasvotusten tai Skypen välityksellä, kotitehtävät ovat aina vapaavalintaisia. Valmennus voidaan toteuttaa myös kokonaan kirjoittaen. Valmennustapaani ohjaa ratkaisukeskeinen työote ja keskeisiä työvälineitäni ovat keskustelu, kysymykset ja erilaiset harjoitukset, joiden tavoite on löytää todellinen sinä kiireen, pauhun ja ahdistavien ajatusten takaa.

Kun annat itsellesi mahdollisuuden pysähtyä, ajatukset selkeytyvät ja uusia näkökulmia alkaa löytyä. Se, mikä kiireessä ja stressissä tuntui mahdottomalta ja jopa pelottavalta, alkaakin tuntua mahdolliselta. Syyt, jotka pitivät sinut liian kiireisenä hyppäämään pois oravanpyörästä alkavat vähitellen haalistua ja menettää voimaansa.

Mikäli teksti kolahti, voit aloittaa heti pohtimalla: Mikä elämässäni muuttuu, kun vapaudun oranvanpyörästä?❤️