Päiväkirjani sinulle


Sanoja sydämestä sydämelle 

PÄIVÄKIRJANI SINULLE - SANOJA SYDÄMESTÄ SYDÄMELLE

Tämä kirjoitus kertoo, miten syvälle voi kadottaa itsensä kieltämällä herkkyytensä ja haavoittuvaisuutensa. Tämä on myös tarina itsensä hyväksymisestä ja omalla puolella olemisesta.

Tämä kirjoitus kertoo yhden tarinan omiin rajoittaviin uskomuksiin havahtumisesta ja matkasta itsensä äärelle. Kaikki, mitä sinusta on sinulle kerrottu, ei tarvitse olla totuutesi. Mitä tapahtuu, kun jätät maskit ja roolit taaksesi ja kohtaat itsesi?

Jalat pohjassa

19.10.2020

Löysin itseni räpiköimästä keskeltä aavaa järveä. Tuntui raskaalta ja pahalta ja siellä vain pysyin, kun en nähnyt muutakaan tapaa olla. Pää kävi välillä pinnan alla, vettä meni suuhun. En pystynyt puhumaan, sydän jyskytti ja oli vaikea hengittää. Se kuuluu asiaan, kuulin jostain. Näin ne muutkin on edenneet.

Hei rakas.

08.10.2020

"Näen, että olet surullinen. Miksi et puhu minulle?"

Hengittelyä ja hengityksen seuraamistako? Mindfulness on toki sitäkin ja samalla se on huomattavasti suurempi kokonaisuus. Sanoisinkin, että se on tapa toimia, tapa olla ja tapa elää. Se, miksi jotkut meistä mieltävät mindfulnessin hengittelyksi ja hengityksen seuraamiseksi johtuu siitä, että tästä monesti aloitetaan mindfulnessin, tietoisen...

Kuvittele, että istut laiturilla kirkkaan järven rannalla. Auringon säteet lämmittävät ihoasi ja kevyt tuulenvire silittää sinua. Ympärilläsi on rauhallista. Kuulet lintujen laulua ja hyönteisten hyrinää. Sinun on hyvä olla. Kukaan ei odota sinulta mitään. Et vaadi itseltäsi mitään. Annat itsesi olla ja levähtää. Kohdistat katseesi eteenpäin ja...

Voima meissä

04.08.2020

Joskus kuntosalilla huomaamme, miten fyysinen viisikiloinen voi muuttua mielessämme kuin viideksikymmeneksi kiloksi. Näin voi tapahtua siitäkin huolimatta, että treenaa pitkäjänteisesti viikko toisensa jälkeen myös riittävästä palautumisesta ja ravinnosta huolehtien ja treeni toisensa perään itsensä ylittäen.

Uskallatko olla rehellinen itsellesi? Luulin joskus, että omien esille pyrkivien ajatusten ja omien tuntemusten selvittäminen ja käsitteleminen vievät enemmän energiaa kuin se, että vain jättää ne huomiotta ja antaa mennä itsestään ohi. Luulin, että tällaiset kohtaamiset voivat tuhota enemmän kuin korjata. Olin joskus hyvä välttelemään näitä itseni...

Näkyväksi

18.07.2020

Olenko minä olemassa, jos en tule nähdyksi sellaisena kuin olen?🌿

Onko helpompi sulkea silmät ja katsoa eri suuntaan, olla kuin ei huomaisikaan? Jätätkö toimimatta, koska et ole varma, mistä ja miten aloittaa? Tyydytkö ajattelemaan, että koska et voi vaikuttaa kaikkeen ei kannata edes yrittää? Ajatteletko, ettei pienillä teoilla ole lopulta merkitystä?